AMARAN MERAH JAMBU!!!! PAGE, AKAUN INDIVIDU PEMIMPIN BARISAN NASIONAL DALAM BAHAYA


img-20171017-wa0820857731950.jpg

Pasukan tentera siber (cybertroopers) Pakatan Harapan Selangor bakal meningkatkan serangan terhadap media-media sosial pro-Barisan Nasional khususnya yang memfokuskan gerakerja terhadap usaha membongkar penyelewengan yang dilakukan oleh kerajaan negeri di bawah kepimpinan Azmin Ali.

Arahan serangan turut dihalakan terhadap akaun-akaun pemimpin utama Barisan Nasional negeri seperti page rasmi Tan Sri Noh Omar, Menteri KPKT merangkap Pengerusi BN Selangor, page rasmi Ketua UMNO Bahagian Sungai Besar yang juga Pengerusi Gabungan NGO 1Malaysia, Datuk Seri Jamal Mohd Yunos dan page rasmi Ahli Parlimen Sungai Besar, YB Budiman Zohdi.

Selain itu, page rasmi Darul Ehsan Leaks turut dijadikan sasaran utama untuk dilumpuhkan dalam tempoh 120 hari menjelang PRU-14 susulan pelbagai siri pendedahan yang dilakukan sejak ia ditubuhkan.

Sejajar dengan arahan ini juga, kami dimaklumkan tak kurang 500 akaun palsu yang menggunakan platform Facebook sedia digerakkan pada bila-bila masa. Antara modus operandi yang ditetapkan termasuklah menghantar komentar yang sama di setiap posting dan membuat laporan atau report secara langsung kepada Facebook secara serentak dan berulang-ulang sehingga sesuatu page atau akaun ditutup.

Selain itu, Pakatan Harapan turut menyediakan sejumlah bajet yang besar untuk mengupah hackers atau penggodam maya bagi memastikan pages atau akaun individu yang berpotensi menggugat mereka dilumpuhkan sepenuhnya.

Perkembangan ini secara tidak langsung mengesahkan lagi kegusaran dan kegoyahan jentera siber pro-Azmin dalam mereka berhadapan kebangkitan jentera siber Barisan Nasional di Selangor dan Malaysia amnya.

Relax la Min… kata telus, kan? Kalau telus, tak payah la goyang.

Mohon viralkan segera

Berikan komen anda di sini:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=368057913616931&id=259888034433920

#deleaks
#infoSelangor
#teamviralSelangor

πŸ“± Facebook Darul Ehsan Leaks
https://www.facebook.com/darulehsanleaks/

πŸ“± Twitter Darul Ehsan Leaks

πŸ“± Instagram
https://instagram.com/de_leaks

🌐 Laman Web Darul Ehsan Leaks
http://darulehsanleaks.blogspot.my/

πŸ“Œ Kepada yang ingin mendapatkan info Selangor, sila hantar nama anda ke nombor +60145154521 melalui aplikasi WhatsApp dan simpan (save) nombor tersebut di telefon pintar anda

Advertisements

ARKIB : Mahathir Pernah Puji Ekonomi Dibawah Najib.


Dr Mahathir: Hutang negara masih pada tahap baik

Tun Dr Mahathir Mohamad

Tun Dr Mahathir Mohamad
A- A+ (Ubah saiz teks)

PUTRAJAYA – Nisbah kadar hutang kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) yang berada pada tahap 53 peratus masih dianggap ‘baik’ untuk negara disokong oleh pendapatan dan dagangan yang terus meningkat, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.

“Kita masih boleh membayar (hutang). Kita masih boleh membayar kerana kita nampak pelaburan (memberikan) keuntungan (yang) tinggi,” kata bekas Perdana Menteri dalam satu temu ramah dengan Bernama.

Dr Mahathir berkata ketika zaman pentadbirannya, keuntungan Maybank sebanyak RM300 juta sudah dianggap besar.

“Sekarang Maybank untung RM6 billion,” kata beliau.

Dr Mahathir berkata terdapat negara di Eropah seperti Greece yang tidak mungkin dapat membayar hutangnya kerana nisbah hutang negara itu kepada KDNKnya melebihi 100 peratus. ”

“ia (Greece) tidak mungkin (mampu) bayar,” kata beliau.

Dr Mahathir berkata Bank Negara Malaysia (BNM) kini mempunyai simpanan kira-kira US$140 bilion (US$1=RM3.08) berbanding di semasa pentadbirannya hanya berada sekitar US$30 bilion.

Setakat 31 Jan, 2013, rizab antarabangsa BNM berjumlah US$140.2 bilion. Paras rizab ini memadai untuk membiayai 9.5 bulan import tertangguh dan 4.2 kali hutang luar negeri jangka pendek.

Keseluruhan aset BNM, termasuk rizab antarabangsa, berjumlah US$158 bilion.

Bekas Menteri Kewangan itu berkata Malaysia juga mempunyai simpanan yang besar di institusi seperti Tabung Haji, Permodalan Nasional Bhd dan juga melalui
Skim Felda.

“Kita ada simpanan yang cukup besar …cukup tinggi,” kata beliau.

Semasa ditanya adakah dagangan Malaysia masih bergantung kepada Barat walaupun ekonominya yang lemah, Dr Mahathir berkata: “Kita tidak lagi bergantung kepada Barat. Barat sudah merosot. Eksport kita ke Barat pun tidak boleh meningkat dan Barat juga tidak mampu untuk melabur sekarang ini.”

Dr Mahathir berkata kini pelaburan dilihat datang dari Timur dan dagangan negara juga semakin meningkat.

β€œDagangan kita dengan negara China umpamanya sudah baik (dan ia) cukup tinggi. Dagangan kita dengan Asean juga meningkat. Jadi kita tidak perlu nilai kemajuan ekonomi negara kita berasas kepada Barat,” kata beliau.

Sebaliknya, kata beliau, penilaian harus mengambil kira kemajuan ekonomi di seluruh dunia.

“Dari segi keseluruhan dunia kita dapati bahawa eksport kita masih meningkat, surplus (lebihan dagangan) kita masih meningkat,” kata Dr Mahathir.

Perdagangan Malaysia mencatatkan pertumbuhan tiga peratus pada 2012 meskipun krisis kewangan dan kelembapan ekonomi global serta permintaan dunia yang
lembap.

Walaupun pertumbuhan di bawah unjuran, negara mencatatkan jumlah dagangan tertinggi pada RM1.31 trilion tahun lepas berbanding dengan RM1.27 trilion
yang dicatatkan pada 2011.

Bagi tahun 2012, eksport berkembang sebanyak 0.6 peratus kepada RM702.19 bilion manakala import meningkat 5.9 peratus kepada RM607.36 bilion.

Lebihan dagangan sebanyak RM94.82 bilion pada 2012, tahun ke-15 berturut-turut lebihan dagangan bagi Malaysia.

Antara lima rakan dagang utama, pengembangan dagangan dicatatkan dengan Asean (+8.2 peratus) dan China (+8.0 peratus) manakala dagangan dengan Amerika Syarikat (-2.8 peratus). – Bernama

HARGA MINYAK NAIK RAKYAT MALAYSIA KEBULUR


Apa yang rakyat Malaysia lakukan bila harga minyak naik?

1. Terpaksa order kereta baru ramai-ramai. 2 hari sahaja, booking cecah 1500 buah, bersamaan sales sekurang-kurangnya RM 66.5 juta.

2. Terpaksa bertumbuk di bangunan batu nisan atok semata-mata berebut beli kasut Adidas berharga RM 1,150.

3. Terpaksa membeli belah online hingga Lazada catat jualan melebihi RM 100 juta hanya dalam satu hari.

4. Terpaksa beratur di panas terik matahari untuk menghabiskan saki baki simpanan di IKEA Tebrau. Berapa RM jualan? Kita tunggu esok.

Sampai bila kerajaan mahu seksa rakyat lagi? Err.. mohon la tambah outlet dan produk yang best-best ye.. πŸ˜‚

Gambar-gambar: https://www.facebook.com/abuaqif.alaman/posts/2060640770836376

____________

πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡ IKLAN πŸ‘‡πŸ‘‡πŸ‘‡

Updates dari aku maybe tak penting.

Tapi kepada sesiapa yang nak dapat update dari aku terus ke henpon memasing, sila isi form di bawah. Jangan takut, aku tak beri details korang pada orang lain.

Aku akan update di Whatsapp dan Email korang. Apa yang korang kena buat hanya SAVE no ni 010-6561640 dan isi form.

Kalau tak save, korang takkan dapat wasap broadcast yang aku send nanti.

Form: https://goo.gl/forms/sHFRKO6Idqn3pd0y1

Sebarkan…

Keluarga Mahathir Kesal Dengan Tindakan Media Mendedahkan Gaya Hidup Mewah Cucu-cucunya.


Artikel Gaya Hidup Mewah cucu cucu Kepada Dr Mahathir yang disiarkan oleh akhbar tempatan baru baru ini merupakan kejutan besar kepada rakyat Malaysia.

Semua gambar gambar tersebut bukanlah pihak akhbar yang menghantar jurufoto ala Paparazzi, sebaliknya diambil daripada laman media sosial Instagram milik mereka.

Apabila semua gambar boleh diakses dengan mudah oleh semua orang maka menjadi topik perbualan dan diskusi awam.

Marina Mahathir dan Mukhriz nampaknya sudah panas terbakar dengan pendedahan tersebut.

Siapa yang benar benar bersalah?

Yang bersalah bukan media dan bukan khalayak, yang bersalah anak cucu Mahathir sendiri.

Sebelum ini pun sudah banyak gambar keluarga mereka ditonton dan dikongsi oleh jutaan penguna media sosial.

Sepatutnya Marina dan Mukhriz menyalahkan anak anak mereka sendiri kerana mendedahkan gambar sensasi mereka untuk tontonan awam. Janganlah menyalahkan media arus perdana sahaja, marahlah kepada Mark Zuckerberg pemilik Instagram dan Facebook .

DAP YANG ANDA PERLU TAHU


InIni lah parti yang mendakwa mendominasi lebih 70% undi bukan Melayu dalam negara sehingga hari ini. Ia mensasar untuk menangguk untung dari fenomena politik Tsunami Melayu dengan rakan sekutunya dan nanti dengan dominasi tadi akan memerintah kerajaan Pusat dengan 113 kerusi selain memerintah Johor, Negeri Sembilan, Selangor, Perak dan Pulau Pinang pada PRU ke 14.

Lewat petang tadi parti yang diasaskan selepas Singapura keluar dari Malaysia itu selamat mengadakan Kongres Pemilihannya yang tertangguh selama 4 tahun akibat bermasalah dengan R.O.S.

Apa berlaku?

Cuma 53.4% perwakilan yang berdaftar hadir. Dari 2 576 perwakilan yang berdaftar hanya separuh iaitu 1 376 yang hadir.

Adakah ini mewakili suara parti demokrat itu sebenarnya?

Seburuk-buruk parti PAS yang mereka hebat serang kebelakangan ini rasanya tidak pernah hanya 53.4% perwakilan yang hadir Muktamar pemilihannya.

Bermakna yang berjaya hari ini cuma dimandatkan oleh hanya separuh ahli-ahlinya.

Lagi?

Keputusan petang tadi menunjukkan hanya 4 orang pemimpin bukan Melayu yang berjaya dipilihdari 20 jawatan JK Pusatnya iaitu 3 India dan seorang Melayu.

Ini bermakna hanya 20% wakil bukan Melayu berjaya dipilih sedangkan parti ini mendakwa ia parti berbilang kaum.

Juga dari 20 yang dipilih tadi cuma seorang dari Sarawak Chong Chien Jen itupun dari keturunan Cina Sarawak.

Bermakna tidak ada seorang pun wakil Bumiputera Sabah atau Sarawak yang terpilih sedangkan DAP bernafsu mahu kuasai kerusi Parlimen Sabah dan Sarawak.

Zairil Khir Johari anak angkat Cina bekas Menteri Umno cuma satu-satu wakil beragama Islam yang dipilih. Itupun di nombor ke 19.

Bermakna tidak ada wakil Melayu yang dipilih oleh para perwakilannya. Itupun mahukah Tsunami Melayu menyebelahi mereka.

Fikir-fikirkanlah.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=561159360890071&id=100009880363600

Ahli Dap Mula Memberontak


Bekas Ahli2 DAP — Tony Tan Dan Sekumpulan Hadir Ke CEC DAP Hari INI Menuntut Keadilan Untuk Ahli2 Yang Dinafikan Hak Untuk Mengundi CECDAP Pada Hari In

i.