Kerajaan Maya Yang digulingkan -Tahniah BPN


Kerajaan Maya Rakyat – KAMAR – Perak

foto dari blog UmmiAnni

Tahniah kepada Abang Mat – KSK [Mat Saman Kati]. Tahniah kepada MB Dato’ Seri Ir. Hj. Nizar. Tahniah kepada Kerajaan Negeri Perak. Tahniah kepada Ustaz Zulkifli Ibrahim. Tahniah kepada Urusetia Penerangan Kerajaan Negeri Perak. Tahniah kepada semua blogger Perak dan luar Perak. 22 November 2008 mencatatkan satu lagi sejarah negara khususnya di negeri Perak.

Konvensyen Teh Tarik yang melahirkan Kerajaan Maya Rakyat [Perak] dengan singakatan KAMAR amat besar ertinya bagi perjuangan rakyat. Kelahiran ini adalah bukti dan tanda komitmen pelbagai pihak. Komitmen para blogger atau para pemaya dalam mempertahankan kemenangan rakyat. Komitmen kerajaan Pakatan Rakyat memberi pengiktirafan terhadap peranan warga maya dalam pembangunan kesedaran tanggungjawab politik warga Malaysia.

Tahniah untuk kesekian kalinya!

Ayuh para pemaya! Kita bangunkan kudrat rakyat mengisi ruang dan alur yang terbentang demi memartabatkan gagasan ADIL, AMANAH, TELUS, BERINTEGRITI dan BERKEBAJIKAN yang telah dikumandangkan sejak awal langkah kerajaan pilihan kita ini.

Aku kalungkan ‘bunga malai’ ke leher para pemaya yang hadir membidankan kelahiran KAMAR di Dewan Serba Guna Bangunan Perak Darul Ridzuan pada tarikh keramat 22 November 2008;

1. abang Mat [MSK – Mat Saman Kati]
2. matcomot
3. UmmiAnni
4. syareformis
5. Pak Karamu
6. manja
7. cenangau
8. adiputra
9. al-banjari
10. peihong
11. Pengasas [Dr. Abdul Wahab Arbain]
12. Asidburn [Jordan Kee Yu Wah]
13. alba
14. mamamat
15. dugong darat
16. Manjung Mari
17. luna
18. yazit (ahmad zawawi)
19. Aloha 2
20. Bikir Perak
21. WeDasan – Telok Bakong Online
22. KTB 2 [Kamarul Baharin]
23. KTB 3 [Mohd Jais]
24. officeboytngkt4
25. CYS
26. Chaah

Kalungan ‘bunga malai’ juga kepada yang telah menyatakan komitmen untuk hadir tetapi tak berdaya sampai kerana keuzuran;

1. Bakaq a.k.a Penarik Beca
2. Kulup Sakah

Aku pohon ribuan ampun justeru belum sempat mengenali beberapa orang pemaya yang tersenarai dalam buku yang disediakan oleh MSK;

1. alfaberlian
2. frengers
3. U-HAH
4. Syam
5. Kelulut
6. Lukmanw
7. tasyreef
8. mudz
9. realmaxs
10. Pak Long
11. Hijat Panjang
12. Shahori Mohamad Esa
13. ZulFadzli Md Nordin
14. Sam Ahmad
15. Sidekong
16. Zulkarnain Mohamed
17. Sivaneson a/l Suppiah
18. Zainal Ngah Mohamad
19. Abdul Malek Naina Mohamad
20. Mohd Zaiham Ismail
21. Mohamad bin Hashim

Advertisements

10 thoughts on “Kerajaan Maya Yang digulingkan -Tahniah BPN

  1. Aku tengok riak wajah depa sedih sungguh. Manusia2 naive yang mudah dipengaruhi bujukan dajjal. Harap2 mereka akhirnya dapat menerima hakikat dan kembali ke pangkal jalan dan menjadi rasional.

  2. Yang dapat upah untuk menulis ialah bloggers yang pro anwar. Cia bagi bantuan kewangan. ada yang dapat ada yang tidak sebab duit diciluk oleh pemimpin mereka untuk buat rumah 6-8 juta sebuah.

  3. Asal kapas jadi benangDari benang dibuat kainDari kain dibuat bajuKuasa terlepas jangan dikenangDah jadi hak orang lainTak usah le dirinduSesat dihujung jalanBalik ke pangkal jalan.Tuhan marah kome orang PR sebab buat kezaliman. Sebab tu tak sampai setahun kome tergolek dok. Tugan maha mengetahui… Tuhan aje yang kome orang PR tak boleh bohong

  4. Buhsan gile TaipingMali nih.Dari ko duk wat posting camni ade baik ko gi lepak2 bkt gantang tanyer org kampung sane ape cita pilihanraya.Boleh jugak bantu parti korg.Tak abes2 claim cam bagus la UMNO ni

  5. Kerajaan Pakatan Rakyat Negeri Perak digulingkan.Kerajaan Maya Rakyat Perak masih beroperasi bahkan dapat tambahan kuasa lagi.Bilangan kementerian dalam kerajaan maya ditambah lagi untuk memantapkan operasi.Dulu tak ada dewan persidangan, sekarang dah ada. Dulu tak ada pejabat, sekarang dah ada. Dulu tak berapa cukup tenaga mahir IT, sekarang ramai graduan IT join sama.Tapi, aku seronok betul dengan wujudnya BPN. Suasana yang sihat untuk memantapkan fikir dan rasa. Hentaman BPN yang kaw kaw tu jadi umpama rancangan hiburan untuk aku. So, teruskan posting korang yang penuh bersemangat tu. Aku sentiasa tertunggu-tunggu bahkan sebenarnya aku lebih banyak baca blog BPN daripada blog rakan KAMAR & blog sokong PR.Teruskan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s