Raja Cina , Raja Hindu dan Raja Melayu





Rakyat cina berhijrah ke Malaya kerana mencari kehidupan baru. Keadaan di Tanah Besar China ketika itu sangat kacau bilau. Maharaja Cina diturunkan tahta. Begitu juga dengan Raja Hindu. Hilang kuasa dan takhta akibat penjajahan Inggeris.

Maka keadaan di negara China dan India yang kucar kacir lah menyebabkan mereka merantau ke sini, yang kaya datang dengan poket yang penuh, yang miskin datang dengan sekampit beras, sebotol kicap dan beberapa biji buah kana. Yang dari India tak tahu , tak pernah dapat info dari mereka , biasa lah mana boleh merendah diri. berlainan dengan setengah- setengah apek apek tua yang sudi berkongsi cerita mereka.

Jumlah kedatangan mereka bukannya sikit-sikit. Kapitan-kapitan Cina telah memohon keizinan dari British untuk membawa kaum mereka dalam jumlah ratusan ribu.

Bila negara mahu merdeka , mereka sama-sama mahu menjadi rakyat Malaya dan sanggup menerima semua syarat-syarat dalam jus soli.

Tapi sayang rupa ada juga ahli-ahli parti komunis Cina yang sama-sama menyusup masuk ke Malaya dengan harapan untuk melebarkan pengaruh komunis di Malaya.

Waris dan keturunan mereka ini lah hari ini yang berani menghina dan merendahkan sistem beraja di negara hari ini dan agenda mereka telah diterjemahkan dalam parti Dap,

Kaum India yang datang ke sini terdiri dari berbagai kasta. kasta tinggi yang kaya dan mewah datang untuk berdagang termasuk juga golongan cheetiar. yang sudah berada sejak zaman portugis lagi. Kaum lain datang kerana mencari rezeki dan dibawa masuk oleh British untuk bekerja di ladang getah, tukang sapu, tukang angkat najis, tukang buat jalan dan banyak bekerja dengan PWD dan KTM ketika itu,

Hari ini jumlah Hindu tak sampai 2 juta, tetapi mereka semakin berani mencabar undang-undang negara. Kenapa mereka berani? Jawabnya ialah mereka sudah celik dan berjaya keluar dari kepompong kemiskinan dari estet-estet dan rumah-rumah kocee. Hari ini bilangan doktor dan peguam mereka sudah ramai. Oleh itu mereka tidak takut untuk menekan negara. menunjuk hak yang sama taraf dengan orang Melayu. tetapi pada masa yang sama mereka menjungjung gambar M. Gandhi. Mereka tidak peduli, mereka salah atau tidak , peguam tetap membela mereka.

Contoh terkini ialah isu Kpg Buah Pala. Jelas menunjukkan penduduk kampung tersebut masih degil dan enggan berpindah. Ini menunjukkan mereka telah menghina mahkamah. Mahkamah telah mengeluarkan arahan supaya mengosongkan rumah mereka. Berapa orang yang patuh dengan arahan da perintah mahkamah?

Di Taiping terdapat ramai orang melayu membina petempatan mereka di tanah keretapi, oleh kerana sistem landasan dua lorong sedang rancak dalam pembinaan oleh MMC dan Gamuda maka ratusan rumah-rumah setinggan yang terdiri dari kaum melayu terpaksa dirobohkan dan mereka kita terpaksa menyewa rumah-rumah teres yang berhampiran dengan kadar sewa yang mereka mampu. Lihat !! tidak ada bantahan dan tidak ada penghinaan terhadap mahkamah.

Jadi satu ingatan kepada kaum Komunis dan tukang angkut najis, Sudah lah!!! jangan dok hina Sultan kami. Kami bangsa Melayu masih sayang dan menghormati raja. Kamu ada raja pun kamu sendiri yang tentang. Poorah cittt

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Saturday, August 8, 2009

DAP kafir harbi kurang ajar hina DYMM Sultan Perak dan DYTM Raja Muda Perak


DALAM satu blog yang telah pun dipadamkan Ketua Pemuda DAPSY Loke Siew Fook dengan bangganya menghina DYMM Sultan Perak (yang dituduhnya sebagai nyanyok) dan DYTM Raja Muda Perak yang dikatakan menanti untuk menjadi ahli neraka.

Inilah dia rakan sekongkolan Nizar Jamaludin yang mendakwa dirinya rapat serta akrab dengan Tuanku Sultan dan Tuanku Raja Muda. Kalau Nizar si HARAM JADAH ini taat setia dengan Tuanku, beliau mesti berani kehadapan dan member amaran kepada DAP supaya memohon ampun.

Tetapi dia berdiam diri sahaja kerana Nizar adalah si DAYUS yang ikut telunjuk parti anti-Melayu/Islam itu.

Loke dalam artikelnya yang dipetik oleh Cucu Tok Selampit (sebelum blog “babi” itu dipadamkan) menuduh Tuanku Raja Muda “merompak” hak rakyat! Di samping itu kata-katanya dalam artikelnya menghina serta menyifatkan Tuanku Raja Muda sebagai “bengap dan biol”.

Ini adalah satu PENGHINAAN BUKAN SAHAJA PADA KELUARGA DI RAJA PERAK TETAPI PADA RAJA-RAJA MELAYU SERTA BANGSA MELAYU.

Nazrin the son of the senile ruler of Perak, take note that democracy is a principle whereby the control of authority comes from the public, and ruler and non-ruler are the same. Even though there is no specific, universally accepted definition of democracy, there are two principles that any definition of democracy includes. The first principle is that all citizens, not invested with the power to govern, have equal access to power and the second that all citizens enjoy legitimized freedoms and liberties.

When these basic freedoms and liberties are robbed of the people, then the only civilized course of action by any responsible citizen who cares about his nation, is to ensure that his voice is heard loud and clear! Get this straight into your ever conniving brain! When injustice becomes law, rebellion becomes duty! If rebellions become the order of the day, the nation is simply ruled by the criminals and the corrupt. Ask yourself whether you and your family members including your ‘guardian angel’, the Agong Najib, have plundered the nation’s wealth and robbed the poor of a bare minimum standard of living!

It is a pity that only in Malaysia, even the right to a peaceful demonstration is robbed of the people! What’s worst, the peaceful demonstrations are converted into lawless mobs by ‘peacekeepers’ who are supposed to protect the peace of this nation.

Nazrin the illegal seller of Perak: Saintly words should never be uttered by a person who has lost all sanity! If you still insist in building an impossible bridge between two mountains, just for that clap of your ‘creativity’, then let us warn you that our actions too will have far reaching consequences; we will destroy those mountains to mere ashes, and stuff your filthy mouth with the last peck of that dust and prepare you for your last journey to the gates of the condemned hell!

Source: The Might Of Pen.

Advertisements

7 Comments (+add yours?)

  1. Melayu Raya
    Aug 08, 2009 @ 17:51:41

    Memang kurang ajar,mengapa tidak dimasukkan saja dia ni dalam ISA?Ini telah menghina Sultan dan Raja Melayu dan juga orang Melayu!Lapuran polis patut dibuat bagi menyekat pelampau perkauman ini.Tidak malukah Melayu PAS dengan penghinaan ini? atau mereka sudah tidak peduli kerana sememang nya PAS tidak berjuang untuk bangsa Melayu.Merekalebih suka berkawan dgn Cina DAP dan India PKR.Dgn Melayu UMNO, mereka phobia terutamanya Tok Guru Nik mereka!

    Reply

  2. Anonymous
    Aug 09, 2009 @ 01:08:41

    langkah mayat org melayu dulu kalau nak menghina Sultan dan Raja Melayu. jgn sampai l3 mei berulang kembali..ingat wahai kaum ku bangsa melayu dan sedarlah..kita kini telah dipijak sampai ketahap paling hina..berjuang lah melayu..

    Reply

  3. Jeffry
    Aug 09, 2009 @ 02:39:22

    BILA DIORANG DTG SINI BWK BOTOL KICAP DGN KAIN DOTI. BILA DH SENANG SKET MEREKA NK TENDNG KITA KLUAR MCM BOLA?. BYK CANTEK MUKE!!. KLU AKU DPT SI MUKE B*B* LOKE TU AKU BEDAL ABIS2AN BROOO!!..JGN KASI CHAN LANGSUNG!!!

    Reply

  4. Anonymous
    Aug 09, 2009 @ 02:50:20

    Lagi malu seluruh umat Islam kalau agama Islam diabaikan, rupa parasa Rasulullah SAW dan para sahabat dipersendakan oleh ketua negara dan disokong oleg para juak. Aku simpati dgn nasib koperasi kakitangan kerajaan PP. Tapi itulah yg kita perlu ingatkan. Buat kerajaan negeri yg masih ada2 dimana2 sekarang ni plak perlu fikirkan kalau ada mana2 komuniti yg masih tiada ruang tanah atau rumah atau dah ada tanah kediaman tak rasmi, kenapa diberikan kemudahan itu termasuk geran penempatan yg sesuai. Bagaimana pula koperasi mendapat tanah itu. Siapa tuan asal tanah itu. MAD BALING

    Reply

  5. Anonymous
    Aug 10, 2009 @ 12:07:16

    Kalau nak ikut beza, hebat juga Raja Melayu ye, Raja Cina & Raja India dah tak de, tapi Raja Melayu masih ada.

    Reply

  6. Anonymous
    Aug 11, 2009 @ 02:15:03

    setiap rakyat malaysia tanpa mengira bangsa perlu menghayati rukun negara1. Kepercayaan kepada Tuhan2. kesetiaan kepada raja dan negara3. Keluhuran perlembagaan4. Kedaulatan undang-undang5. kesopanan dan kesusilaan.dan kepada mereka yang cuba mencabar rukunnegara No. 2 disarankan dilucutkan saja warganegara dengan kuasa yang ada pada Raja-raja Melayu. diharapkan perkara ini menjadi realiti.

    Reply

  7. Anonymous
    Oct 20, 2009 @ 01:59:30

    Cuba baca apa yang diterbitkan di Malaysia Today yang bertajuk "Why the Pakatan Rakyat government was brought down in Perak (UPDATED with Malay translation)"Dan ini antara komen-komen yand dipaparkan:-written by HenryTan67, October 19, 2009 06:52:06 If in Malaysia, we have a government and sultans that does not care for the RAKYAT, then wouldn't it be in the interest of the RAKYAT to kick out the current government and sultans, and make this country a republic instead. Think about it the REPUBLIC OF MALAYSIA, does this not sound appealing? written by johanssm, October 19, 2009 07:07:52 Let me add another bullet. In other word, they are the murtad. Appointed as keepers of their religion for their respective states. But it is ALL because of greed ,young women,expensive cars, money and corruption. Yes, It is rasuah sayang Eh . written by Kacang Tanah, October 19, 2009 08:26:00 If what is written is true, then I don't see any difference betwwen the sultan of Perak and the prostitutes? May be the prostitutes are of higher moral value as they only prostitute themselves for the money, but the sultan of Perak is prostituting the rakyat as well.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: