Pesan orang tua-tua- Dah jalan jangan berpatah balik


hangus
mengeluarkan mayat

“Orang tua-tua pesan jika sudah keluar rumah, tidak baik berpatah balik bimbang sesuatu buruk berlaku,” kata Suhaimi Abu Bakar, 27, abang Sunita, 25, yang maut bersama suami, anak serta rakannya dalam kemalangan di Kilometer (KM) 394 Lebuhraya Utara Selatan arah selatan, dekat Hulu Bernam, pada jam 8.05 pagi semalam.

Kereta Proton Persona dipandu suami mangsa, Azri Ismail, 27, terbabas ke kiri jalan dan melanggar sebuah lori yang berhenti di tepi jalan sebelum terbakar dan menyebabkan semua mangsa rentung.

Suhaimi berkata, arwah adiknya keluar rumah di Kampung Permatang Bonggor, Air Hitam, kira-kira jam 12 tengah hari kelmarin, untuk pulang ke Kota Damansara, Selangor.

Turut berada dalam kenderaan, anak pasangan itu, Muhammad Amar Haikal Azri, 13 bulan dan pekerja suaminya, Mohd Hanizam Abdul Mutalib, 20.

“Kami tidak sangka mereka boleh berpatah balik walaupun sudah menempuh perjalanan yang jauh di Kulim kira-kira 150 kilometer.

“Saya dan keluarga terkejut dan marah kerana melihat mereka berpatah balik semata-mata mahu mengambil ketupat palas yang tertinggal di rumah kami.

“Arwah sempat bersembang dengan ahli keluarga lain kerana dia terlalu berat untuk meninggalkan kami memandangkan ketika itu ramai saudara-mara berkumpul di rumah kami.

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s