HOSPITAL SHAH ALAM TAK SIAP- PAS PENING KEPALA


Pakatan Rakyat mendabik dada kononnya mereka lebih hebat daripada BN.  Bila projek BN dihentikan maka Pas melugai, muntah dan berak darah. Punya susah hati sebab rakyat menuding jari kerana mereka gagal menunaikan hasrat pengundi.

Hospital tersebut memang boleh disiapkan mengikut jadual, tetapi bila kerajaan negeri telah beralih tangan , semua projek BN kena tarik hand brek lah.  Pas , Pkr dan Dap melompat gila…

Melompat apa…..hangpa tu kerajaan bangunkan lah projek baru. kenapa dok heboh pasal hospital yang terbengkalai . Macam kes rumah pangsa di Selangor yang tanah diambil untuk projek KLIA. penduduk ladang getah digantikan dengan rumah pangsa.

Rumah pangsa tidak diselenggara dengan baik. Sivarasa dengan mudah menyalahkan kerajaan Selangor yang dahulu. Sepatutnya segala masalah adalah dibawah tangggungan Pakatan. bukan lagi Umno dan BN.  Pemimpin Pakatan gagal menjalankan amanah yang diberikan sebaliknya mahukan kerajaan yang lama menunaikan tanggungjawab mereka. Poorah cit,,,,,Sivarasa.

Hospital Shah Alam ini pun sama juga kesnya. Khalid Samad sebagai wakil rakyat melalak macam anjing marahkan BN kerana gagal menyiapkan hospital tersebut. Apa Pas tak ada duitkah untuk membuat hospital baru?

TM mencadangkan selagi Pas dan Dap memerintah di Selangor satu apa projek pun tak perlu dilaksanakan.
Berikut ialah tulisan daripada blog Pas yang meracau tak tentu pasal.

BARISAN NASIONAL GAGAL!

Hospital yang jelas tertera satu lagi projek Barisan Nasional akhirya tak siap seperti dijangkakan. Kontraktor yang dipertanggungjawabkan terpaksa ditamatkan kontrak yang telah diberi. Ini berikutan kegagalan menyiapkannya setelah beberapa kali amaran diberi.

Tindakan itu dilihat wajar keraja Syarikat telah gagal memenuhi terma janji yang dimeterai bersama JKR. Namun penamatan itu tidak sepatutnya berakhir begitu sahaja. Ini kerana mengikut maklumat… ia adalah syarikat bumiputra dan mempunyai hubungan dengan kerabat di raja Selangor. Sedikit sebanyak kegagalan ini menjejaskan nama kontraktor bumiputra dan kerabat di raja tidak hanay di Selangor. Banyak kerabat di raja atau menggunakan nama kerabat diraja untuk mendapatkan projek .

Apayang perlu di buat ialah JKR sewajarnya menyiasat mengapa kegagalan itu berlaku. Apakah kerana masalah syarikat atau masalah alam sekitar atau cuaca yang menjejaskan projek tersebut. Jika punca yang ditemui memungkinkan syarikat melaksanakan dengan baik projek itu jika di bantu…sewajarnya bantuan diberikan. Bantuan bukan bermaksud kewangan tetapi berkemungkinan juga halangan birokrasi.

Namun jika kegagalan itu dikesan berpunca dari sememangnya syarikat itu tidak mampu atau kejayan tender tidak diperolehi secara telus maka satu tindakan dan siasatan dalaman mesti dilaksanakan. Ini bertujuan agar kegagalan tidak akan berulang lagi di masa hadapan yang menjejaskan masa depan kontraktor bumiputra lain.

Namun sewajarnya rakyat dapat juga menilai bahawa itu bukan projek kerajaan negeri Selangor tetapi projek Kerajaan Barisan Nasional…. lihat sahaja pada papan tandanya…jika tidak mungkin kerajaan Selangor akan dikambinghitamkan…. BACA

Dicatat oleh ANAKSENGAT’ ( Barua umNO kata nama aku Faizol) di 21:09 0 ulasan
Label: BerIta dan ulasan

MEMBUSUK….

Isu umNO dan PERKASA semakin dihangatkan. PERKASA sendiri pada hakikatnya adalah benih ultra melayu yang lahir dari umNO. Untuk umNO menafikan bahawa PERKASA adalah anak hasil hubungan terlarang mereka adalah sesuatu yang hampir mustahil. Namun umNO terpaksa menafikan PERKASA adalah benih mereka kerana hubungan cinta dengan MCA dan MIC akan terjejas dengan perangai PERKASA. Cemburu PERKASA terlalu tinggi buat bangsa selain melayu.

umNO dalam masa yang sama masih ada cinta kepada PERKASA kerana PERKASA adalah anak hasil hubungan cinta berkurun umNO dengan kekasih awalnya….melayu. Najib yang nampaknya bernafsu pelbagai bangsa (mungkin termasuk antarabangsa dan antara benua) seakan lari dari PERKASA walaupun kalau DNA dibuat memang jelas PERKASA adalah anak umNO. Membunuh dan meletupkan PERKASA dari dunia adalah sesuatu yang hampir mustahil bagi Najib.

PERKASA sangat perlu untuk umNO terutama di negeri melayu dan di kawasan Melayu khususnya di kampong tradisi dan rancangan tanah berkelompok yang selama ini menjadi nadi yang masih berdenyut untuk umNO. Namun kehadiran PERKASA di persada Negara dicurigai oleh bangsa lain yang sedang ditagih oleh Najib. Wajah sesumpah yang dimainkan umNO selama ini tak mampu ditutup lagi kerana perkembangan pesat teknologi maklumat yang berjaya menerobos pelusuk kampong dan tanah rancangan. Maka sikap terbaik ialah Najib mengelak diri dari membicarakan soal kekasih gelapnya dalam umNO ini.

Kenyatan Tg Adnan terhadap PERKASA merupakan satu kenyataan yang memanaskan punggung Brahim Ali. Kenyatan itu menyebabkan perbalahan terbuka antara dua pertubuhan ini terus bersambut. Ia mungkin satu lakonan dua puak ini namun ia turut membingungkan akar umbi melayu. umNo sebenarnya sedang mencari identity dan jati diri sebenar mereka.

Maklumat yang dipaparkan media alternative menunjukkan betapa jelasnya kekeliruan indentiti umNO. Mereka marah Pakatan Rakyat membantu bangsa selain melayu, akhirnya mereka yang membantu. Mengamuk pasal orang bukan Islam PAKATAN Rakyat yang masuk masjid dan surau tetapi terlupa itulah yang dibuat rakannya dari MCA dan MIC selama ini. Mungkin kerana memang pemimpin umNO jarang menjengah surau dan masjid. Kalau ditegur..taku MCA dan MIC kata…kami pergi sebab kamu tak pergi…lagi malu…

Pemimpin umNo dilihat keliru samada menyokong atau menentang PERKASA. Ada yang suka, ada yang marah dan benci. Yang marah kerana PERKASA dilihat menentang aspirasi dan slogan Najib satu Malaysia. Khairy yang tak pernah dipedulikan oleh Najib mengambil kesempatan menghentam PERKASA yang selama ini mengkritik Khairy. PERKASA mengkritik Khairy kerana tahu Najib tak suka Khairy…. Khairy mengkritik PERKASA kerana tahu Najib tersekat kerongkong dengan kelantangan PERKASA. Dua duanya nak mengampu Najib!

Lebih menarik … Tun Mahathir yang menjadi mentor Najib turut menyokong Brahim dan pertubuhannya. Mahathir adalah bapa Mukhriz yang dilantik menjadi timbalan menteri sekalipun kalah dengan Khairy…… Ini masa Khairy menghimpit pendirian Mukhriz terhadapPERKASA. Mukhriz pastinya tersepit antara pendirian Najib bosnya atau Mahathir ayah dan juga mentornya.

Semua ini adalah titik perpecahan dalam umNo. Ianya retakyang kian muncul belahnya. Jika dulu retak itu dilindungi oleh media yang penipu, kini tiada lagi tirai ajaib yang mampu menzahirkan watak umNO dan isi perutnya yang membusuk hingga ke kepala…

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s