ADUKA TARUNA LAWAN HADI AWANG


Langgar Hadi : Divert isu 3pm

Oleh : AdukaTaruna

Semua berhak membaca dengan semua sumber yang ada. Batu Api divert dengan isu 3pm. Nama projek, bukan Langgar Batu Api. Gua nak tulis bahawa gua tak hairan sama ada Batu Api hadir atau tidak. Nama projek ialah Langgar Hadi. Bertanya 4 soalan yang tertunggak lama. Perjanjian 3pm adalah satu penipuan. Mari lihat email yang Batu Api send kepada rakan gua. EdyesDotCom.

Gua hanya jadikan Batu Api adalah alat yang memotivasikan satu entiti beridentiti, satu entiti rasmi; yakni Songkok Putih dari Terengganukite, di bawah Lajnah IT PAS Kawasan Dungun. Dari Batu Api, Songkok Putih mengesahkan pihak Rusila telah bersedia untuk bertemu Hadi. Bukan bertemu Batu Api. Nama acara ialah Langgar Hadi.

Dan dengan penafian Pengerusi Masjid Rusila bahawa menreka dimaklumkan ada apa-apa program adalah 1 lagi bukti bahawa isu pukul 3 sebenarnya tidak wujud. Tetapi yang wujud ialah :

1. Kenapa TGHA takut dengan soalan.
2. Kesalahan undang2 handphone gua dirampas.
3. Kesalahan undang2 gua dikasari dan dipukul.
4. Kesalahan undang2 gua ditahan dan dikurung secara salah.
5. Kesalahan entiti rasmi, Terengganukite, yang berbohong mengenai pertemuan.

 

Ini adalah gambar gua ketika ditahan dalam sebuah bilik ditingkat 1. Sebelah gua ialah pakcik yang gua percaya bernama Wahab. Seingat gua, gua tersenyum apabila dia mengatakan kepada gua bahawa gua akan masuk neraka jika menentang ulama yang diiktiraf antarabangsa.

Gua ada ambil gambarnya bersama lelaki yang gua percaya Pengerusi Masjid Rusila di balai polis. Tetapi ‘Wahab dan Pengerusi Masjid Rusila’ meminta bantuan seorang polis untuk memadam gambarnya dalam handphone rakan gua.

“Tak boleh la buat gitu.”

Dialognya seingat gua. Tetapi, ketika ditahan oleh mereka, siap rakaman video lagi. Di bawah adalah satu lagi sumber untuk bacaan lu orang. Sokong gua ikut tajuk. Supaya gua tidak musnah di kemudian hari.

http://apaorangkata.blogspot.com/2011/01/adukataruna-kena-langgar-di-rusila.htm

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s