Khalid, Theresa dan Ronnie tahan MBPJ sita gereta tak berpermit


 

Awal pagi, beberapa buah blog menyiarkan posting yang memperkatakan tentang usaha MBPJ menyita Gereja Methodist Damansara Utama (GMDU) kerana gereja tersebut berstatus haram serta beberapa perkara yang lain. (BACA DI SINI)

Dan proses tersebut hampir berjalan dengan lancar KECUALI….
Maklumat yang baru diterima menyatakan, penyitaan tidak dapat dilakukan oleh pihak MBPJ walaupun gereja berkenaan terang-terangan berstatus haram selain melanggar banyak peraturan lain. Walaupun polis telah bersetuju untuk menghantar sepasukan anggota untuk membantu melancarkan proses penyitaan tersebut, campurtangan secara langsung daripada Exco dan Menteri Besar Selangor, menyebabkan ia tidak boleh dilkaukan.
Diberitahu, Exco Selangor yang terbabit dalam campurtangan tersebut adalah TERESA KOK, RONNIE LIU dan Khalid Ibrahim.
Diberitakan juga, selain mengeluarkan arahan agar pembatalan penyitaan, MBPJ juga dipaksa membuat penafian kononnya gereja tersebut akan disita.
Kalau benarlah seperti yang diberitahu iaitu pembatalan penyitaan dan penafian penyitaan, bermakna TERSANGATLAH BESAR KEBAJIKAN Kerajaan Pakatan Rakyat Selangor kepada gereja berkenaan. Selain daripada lambat memberikan respons, ternyata perlindungan terbesar diberikan kepada kumpulan yang terang-terangan telah melanggar dan memperlekehkan Perlembagaan Malaysia.
Pastinya, ramai penyokong Pakatan Rakyat yang takut kehilangan undi kaum Kristian akan bersorak riang dengan keputusan terbaru yang dbuat oleh kerajaan negeri Selangor ini… dan pada masa yang sama, menampakkan begitu jelas bagaimana Khalid Ibrahim sebenarnya tidak lebih daripada boneka yang tidak mempunyai sebarang daya, melainkan terpaksa mengikut perintah DAP yang berketuakan Teresa Kok!
Tahniah Pakatan Rakyat!!!

PENAFIAN TELAH PUN DIBUAT!

Flying Kick

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s