Imam di gantung tugas?


Seorang imam bertauliah di kawasan Gelang Patah digantung jawatannya oleh Jabatan Agama Johor (JAJ) dipercayai kerana beliau menyertai himpunan aman Bersih 2.0 pada 9 Julai lalu.
Selain penggantungan sebagai imam tersebut, Hassan juga disekat dari mendapat surat tauliah sebagai Pegawai Amil Zakat Fitrah bagi penduduk Kampung Ladang biarpun lulus kedua-dua ujian saringan yang dijalankan.
Difahamkan, sewaktu beliau ingin mengambil tauliah tersebut pada masa yang telah ditetapkan, pegawai JAJ yang bertugas menyatakan penangguhan pemberian tauliah kepada beliau dan terpapar dalam senarai nama penerima tauliah bahawa namanya telah ditandakan merah. – Harkkkharkkptuihh
haii kenapa merungut?..dah tau keje dengan kerajaan negeri tapi dalam masa yang sama ingkar dengan arahan kerajaan negeri pun masih nak merungut?? sape yang bayar gaji dia? pembangkang kerr??

bukankah sepatutnya tugas sebagai seorang imam yang di amanahkan untuk memimpin penduduk setempat dengan kegiatan yang berfaedah seperti mengimarahkan mesjid dan lain2 kegiatan aktiviti berkaitan kerohanian.

Bila beliau di cekup ketika menyertai perhimpunan haram bershit tempohari maka tiada kesalahan jika pihak JAIJ mengambil tindakan susulan terhadap beliau kerana jelas beliau telah melanggar peraturan jabatan.

dah ler menderhaka tapi masih tak sedar diri lagi. nama je imam tapi kalau sifat dah tak tau nak mengenang budi baik jangan jadi imam. buat malu penduduk setempat jek!. lebih baik dia letak jawatan dan apply keje jadi kambeng bershit pasrael full time

Lain kali fikir dulu buruk baik sebelum buat tindakan bodoh yang hanya akan menyusahkan anak bini sendiri!

http://jeffrydamien09.blogspot.com/2011/08/omegay-imam-di-gantung-tugas-sape-suh.html

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s