Orang PAS muka tembok


Ustaz Osman Noh, pecacai Pas merangkap Imam Masjid Kampung Expo Kamunting mempunyai 6 orang anak. 2 orang di kolej dan 4 bersekolah menengah dan rendah.

Kalau dikira mereka dapat RM 800 bantuan persekolahan. Isteri dia baru-baru ini pergi ambil duit bantuan , dia (Osman) tak berani tunjuk muka sebab malu.

Apa tidaknya, dalam ceramahnya, kerajaan semua tak betul, kerajaan dapat hasil haram daripada judi, aktivisti maksiat, jualan babi, saman ekor dan sebagainya.

Osman lupa bahawa duit pencen askar dia datang dari syuga kah? Duit gaji DG44 isteri dia Nik Aziz kah yang bayar? Elaun imam nya siapa yang bayar?

Dia patut tahu duit elaun dia dibayar oleh kerajaan negeri Perak. Ustaz Azli Taliban pernah dalam ceramahnya menuduh mufti makan gaji hasil duit babi, duit pelacur, duit judi dan sebagainya. Kalau gaji dan elaun mufti datang dari hasil haram, maka elaun ustaz Osman Noh pun haram juga lah.

Duit bantuan RM 100 pun haram juga. Bagaimanapun orang Pas lah yang paling awal pergi ke sekolah untuk ambil duit. Ada juga orang Pas yang tak pernah nampak muka bila dijemput hadir untuk ambil kad laporan tetapi kerana 100 depa lah yang awal sampai. MUKA TAK TAHU MALU Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s