BERSIH 5…KITA BERSYUKUR


Melihat pada BERSIH 5, banyak yang boleh kita Rakyat Malaysia rasa lega dan bersyukur..

1)KITA UCAP TAHNIAH pada PDRM era DS NAJIB.Mereka tegas tapi bijaksana tidak saperti zaman Tun M ketika melayan demo REFORMASI DAN ANTI MAHATHIR dengan kekerasan.
Kali ini NO TEAR GAS, NO WATER CANON TAHNIAH  polis, TAHNIAH  PM SYUKUR.

2)Himpunan kali ini SEMAKIN MENGECIL, walaupun dengan ada parti baru AMANAH dan PPBM ternyata tanpa sokongan PAS, orang melayu tidak memberi sokongan. PAS BERISTIQAMAH dengan  tahlul siyasi mereka menjaga adab dan Agama
SYUKUR..

3)BERSIH yang  asalnya NGO kini sudah di hijacked oleh 4 PARTI POLITIK PEMBANGKANG, ia sudah bertukar menjadi DAP-LED PARTY RALLY. 
Kredibiliti BERSIH tercemar habis, MARIA CHIN, AMBIGA DLL JADI BONEKA. BERSIH BUKAN LAGI NGO BEBAS..
SYUKUR..

4) Kumpulan yang sama dulunya PENENTANG MAHATHIR, alhamdulillah hari ini mereka menerima MAHATHIR mereka orang yang SAMA..
SYUKUR..

5)Dalam ucapan Tun M di KLCC, Tun M merujuk ketua BERSIH yang  di tahan polis sebagai PEMIMPIN   KITA..jelas Tun M mengistihar dirinya SEKARANG DI PIMPIN OLEH DAP. 

Sekarang jelas peranan Tun M kini membantu DAP DAN NIAT SEBENARNYA ADALAH DENDAM PERIBADI KERANA PM MEMECAT ANAKNYA.
SYUKUR DAN TAHNIAH HARUS DI BERI PADA DAP…

Penggerak utama program dengan bijak pemimpin DAP bermain di belakang tabir. Mereka duduk di belakang MEMBIARKAN MAT SABU,WAN AZIZAH,TUN M dan TSMY berada di depan. Strategi mereka mengena untuk MELAGA KAN  MELAYU DENGAN  MELAYU setelah undi cina sudah “mereka tawan”kerana UNTUK  PRU 14 DAP YAKIN MEREKA AKHIRNYA BERJAYA MEMERINTAH MELAYU DENGAN MEMPERALATKAN MELAYU ITU SENDIRI. AKHIRNYA KEKUATAN POLITIK MELAYU YANG MEREKA CUBA LAWAN SEJAK ZAMAN BINTANG TIGA DAN ZAMAN LEE KUAN YEW AKHIRNYA BAKAL TERCAPAI…YANG TIDAK TERCAPAI 1969.
Yang  TIDAK tercapai melalui BERSIH ialah mencari kebangkitan Rakyat Massa.Mereka mengharapkan berlaku keganasan Polis..TIDAK BERLAKU. Mereka mengharapkan keganasan Baju Merah..juga TIDAK BERLAKU..Mereka mengharapkan jutaan rakyat keluar..TIDAK BERLAKU…mereka rancang tawan Padang Merdeka dari 4 penjuru JUGA TIDAK BERLAKU.Malaysia membiarkan mereka berhimpun, dengan objektif himpunan tak sampai kemana.


Dengan berakhirnya BERSIH, BN dapat untung terbesar. BN kini boleh menyukat kekuatan 4 Parti pembangkang. DAP-led opposition terkantoi

Kata Panglima Cina TSUN TZE dalam buku “THE ART OF WAR” know yourself, know your enemy one hundred battles one hundred victories.!

BARANGKALI PERHIMPUNAN AGONG UMNO MINGGU DEPAN MEDAN TERBAIK UTK UMNO DAN BN PULA MENGATUR LANGKAH…DENGAN PWTC BAKAL MEMBIRU…!!!

TSAM

Advertisements

Author: bintangku

blogger sopo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s